6 kuud pisikest õnne

Olen väga laisaks muutunud. Lootsin, et kord kuus leian aja mõtteid blogisse kirjutada, aga nii see ei läinud. Kogu mu aeg on viimastel kuudel heegeldamise alla läinud. Olen valmis saanud kaks kampsunit (‘sensum sweater’), Emma Hegerta nimetähed, erinevad mütsikesed, Mandala tekk jäigi poolikuks (u10 rida veel teha), iga nädalaselt püüan oma temperatuuri tekki teha. Peab ikka mingisuguse käsitöö äri püsti panema... samas tunnen süümekaid, et ei maali üldse. Raske juhus!

Aga kuna postituse keskmeks on siiski Emma, siis tuleb temast ikka kirjutada. Neljale kuule tagasi mõeldes ei tulegi midagi meelde. Tegelikult juba kuuele kuule... Mäletan, et teise kuu alguses hakkas Hege (minu meelest on pisike rohkem Hege nägu kui Emma nägu; hüüdnimesid jagub Em, Hegerta, Hege, Hege-pege, tibu) esimest ööund magama lausa 7h jutti. Läks magama 6-7 ja ärkas 1-2 öösel. See väga kaua ei kestnud. Nüüdseks on tal välja kujunenud, et iga 2,5-3h tagant ärkab, mis teeb, kokku 2-3 korda ärkamist öö jooksul. Kui veab! Mõtlesin, et kui beebid kasvavad, siis hakkavad nad rohkem magama, aga ei. Viienda kuu öödel olen ikka päris palju ärkama pidanud.

 Nüüd kui Hege 5-kuune, siis annan talle enne magama minekut (nii 1h enne) lisatoitu... püreed, või riisiputru. Ei teagi, kas ei saa ikka kõhtu täis, aga ärkab ikka nagu kellavärk. Vahest tunnetan, et tegelikult väga süüa ei tahetagi, sest süles tissi otsas uinutakse kiirelt. Samas kui kord juba üleval, siis hakkab ving ja kui lutti suhu toppida, siis kindlasti enam magama ise ei jää.  Sülitab luti välja ja hakkab kõva häälega oma õigusi taga nõudma.

  Plaan nüüd kui pere külaskäik selja taga, panna Emma oma tuppa magama. Miinuseks hetkel veel see, et toas pole tooli, kus saaksin öösel istuda, kui ta peaks ülesse ärkama. Emma on olnud üsna kannatlik beebi. Väga ei nuta. Süsti saades nutab. Oskan vaid välja tuua korrad, kui Iani vanemad tulid reisilt tagasi, ja siis pisikesele ei meeldinud kohe üldse nende juures olla. Kohe hakkas jonnima. Mõned korrad on jonninud, kui on ehmatanud või siis üleväsimus on kimbutanud. Hambaid veel pole. Loodetavasti kulgeb hammaste tulek ka kergelt. Ptuiptuiptui!!!

Hege on laisk beebi. 5kuud ja 3 nädalat... naudib oma elu seljal (magab ka ainult seljal). Viimased kaks nädalat on ta varbaid püüdma hakanud, aga katseid pöörata ei tee. Kõhuli olemist ei naudi, aga võib öelda, et praeguse hetkeks tolereerib. Peegel-mina on lemmik-sõbrannaks. Päevaunedega peame jätkuvalt võitlust. Hommikul pole äratuskella Ianil vajagi. Ärkame kõik kell 6. Kui enne sai ta tunniks- pooleks veel süles magama, siis enam mitte. Süles pole enam ammu päeval maganud. Reisist on külge jäänud harjumus vankris või autos magada. Seda vankris magamist kasutan nüüd õhtuti ära, kuna Ian lõpetab kl18 töö, mis on Emma magama mineku aeg, siis olen püüdnud enne seda jalutamas käia. Muidu muutub ta väga pahuraks.

Harjutame tasapisi tahketoidu söömist. Siis kui reisil ja Perthis olime, siis Emma sai päris palju uusi maitseid. Eriti meedis lutsutada kiivit ja maasikat. Lõpuks ostsin talle püreesid. Vist maitseb kõrvitsa ja bataadipüreed. Poeomad meeldivad millegipärast rohkem kui kodus tehtud. Ja itse tuubist sppa on väga hea. Mõnikord sööb usinasti ja siis teinekord ajab suust tagasi. Lusika pealt ei saa üldse nagu kätte. Tuubist meeldib maiustada. Kartulipuder, supiporgand püreeks tehtuna ja kreeka jogurt wheatbixiga ona ühed lemmiku. Korraks vaid! Olen andnud kui ise söön. Siis on ta eriti ablas, teeb suu pärani lahti, nagu oleks näljas olnud kaua aega.

Uskumatu, et Emma saab kuu lõpus juba kuue kuuseks. Vaatan teda iga päev ja mõtlen, et ta nii suur beebi juba. Novembri algul lähme mõõtma, kaaluma ja viimaseid vaksiine saama. Austraalias saab vaksiine 8nädalaselt, 4-, 6- ja 12-kuuselt. (18-kuuselt, 4- ja 8am-aastaselt). Esimesed kaks kuud tahtis ‘health nurse’ beebi kasvamist kontrollida. Alguses käisin iga esmaspäev, siis käisin üle nädala. Seoses spets arstiga... kuna Iani peres ja suguvõsas on esinenud puusaliigese ebaküpsust, siis oli ka Emma 6 nädalat traksides. Igaks juhuks. 2kuusena kandis trakse 23/7, 3kuusena oli neis vaid öösiti ja 4kuuseks saamise puhul ei pidanud enam üldse kandma.

Comments

Popular Posts