Ma pole turist, ma elan siin

Nagu teate, siis oleme Ianiga hetkel elanud tema vanemate ja 4 vennaga ühe katuse all. Kolm kuud sai just täna täis (12.04) ja homsest lähen üle bridging viisale. "Ma pole turist, ma elan siin!"
Millal me välja kolime? Ei tea, loodetavasti varsti. Hetkel on Iani töö uurida erinevaid võimalusi maja ostmiseks.

Ilmad on jahedamaks läinud. Enam pole olnud suuri vihmasadusid, aga eks need tulevad juunis-juulis. Pean vaikselt oma suve garderoobi soojemate kampsunite ja pikkade pükste vastu vahetama. Päeval on siin hetkel üle 20 kraadi, aga hommikud on külmad.

Mõtlesin, et kirjutan milline on Iani pere rutiin. Tavaliselt käib isa 3-5 päeva tappamajas tööl. Ärkab kella kolme paiku, et kell 5 tööl olla. Mõnikord on kodus tagasi 12, teinekord kell 14. Viimasel ajal, aga jõuab koju alles kell 17. Pikad päevad!! (Vähe töölisi, palju lambaid.) Samas kohas käib ka Liam (20), kes on vanuselt järgmine peale Ianit. Käib "pool kohaga" tööl ja saab ka valitsuselt iga nädal mingit toetussummat.
Ian alustab oma tööd tavaliselt kell 7. Peale tema on seal veel 4 töölist, pluss kaks bossi ja kontoridaamid. Päevad on pikad, ametlikult peaks tal lõppema töö kell 17, aga ta jõuab viimasel ajal alles kell 18 koju. Pika tööpäeva sisse jääb hommikune ja pärastlõunane 15-30min ? smoko-paus ja siis lõuna on tund aega. Ian saab iganädalaselt  (neljapäeviti) palka. Kui tööd on rohkem, siis on ta ka laupäeviti töötanud. Juttude järgi on praegune aeg, kus farmerid ostavad vilja, ja alates septembrist , ksu farmerid müüvad vilja, kõige kiiremad ajad. Talveperiood (siin) on vaikne ja tegeletakse peamiselt ainult töökohakorrastamise ja puhastamisega, et alustada uut hooaega edukalt.
Vanuselt järgmine on Lachlan (saab juulis 19), kes käib esmaspäeviti kuskil poes tööl ja siis mõni nädalavahetus DKT-s, kus Ian enne Eestisse tulekut töötas. Hetkel ootab Lachlan, et ta saaks minna sõjaväkke.Ta lootis, et juba aasta esimesest pooles kutsutakse teda viimasesse vooru, aga hetkel on ta ootejärjekorras.
Kaksikutest vanem Connor (16) käib mõnel nädalavahetusel DKT-s tööl. Noorim Declan, tema mängib playstationit. Nagu ka kõik üle jäänud poisid.
Iani ema Liz õpetab poisse kodus, seega tavaliselt kui neil on koolipäev, siis peavad nad kell 8 ülesse ärkama ja siis täidavad töövihikuid. Liz ise ärkab nädala sees kuskil 6:40, teeb endale kohvi, istub arvutis ja siis kella 7-st on tal spordirutiin pool tundi. Esmaspäeviti on kell 7 koristamispäev. Kaksikud peavad, siis kell 7 ärkama.
Mul on vedanud ja hetkel ei peama õhtusöökidele mõtlema. Iani ema teeb kõik valmis ja siis jagab isegi portsjoniteks, et ikka kõigile jätkuks süüa. Menüü valikus: spagetthi bolognese; chicken curry with white rice; hamsteak+pineapple, mash potato, veggies; chicken, green beans, mash; rigatoni, salad; chicken rolls bread; burger; chicken satay; chilli con carne; whatever night - igaüks peab ise oma tühja kõhu eest hoolt kandma; väga harva: soup; meatloaf, mash, veggies. 

Ise olen aktiivsemalt heegeldamisega tegelenud. Lõngakogu on mul juba suur. Nädalavahetustel püüan ka maalida. Raske on alustada. Tahaks kohe värvidega lõuendile minna, mulle eriti ei meeldi alusmaali ette joonistada. Kannatust pole. Tahaks midagi ilusat maalida, aga tavaliselt on tulemuseks ikka maastik üksikute puudega.

Comments

Popular Posts