Shearer's girls

Lamba pügamine
4 päeva füüsilist rasket tööd. 1800 lammast 30 tunniga (4 tööpäevaga)

Igal hommikul korjati meid peale. Ajaks oli lepitud 6:20, aga miskipärast jõudsid nad alati veits varem. Teisel tööpäeval suutsime täiega lihtsalt sise magada. Minu äratus oli pandud 5:45, aga kuna arvasin, et Triin juba üleval ja eelmine õhtu oli pikale veninud, siis otsustasin natuke edasi põõnata. Järgmine hetk oli, kui tegin oma silmad lahti, kell näitas 6:10. Ajasin ruttu Triinu ülesse... Pesin just hambaid kui auto maja ees peatus... See oli üks kiire hommik! Triin kontrollis hiljem oma äratust. Hommikuse aja asemel oli tal äratus pandud kl17:15.






Teine ja kolmas päev olid kõige raskemad... Esiteks, valutasid lihased meeletult. Nagu oleks maratoni jooksnud. Tagumik ja reielihased valutasid pidevast kükitamisest. Kolmanda päeva hommik oli kõige raskem mulle. Just esimesed kükid oli valulikud.
Neljandal päeva mõtlesin juba, et mulle meeldib see töö.. Põhjus võis olla teistsuguses muusikalistis või siis headest sõnades. Kes siis komplimente ei armastaks - Hästi tehtud töö! Eestlased on ikka töökas rahvas! :P lisaks tundus, et viimasel päeval olid kõikidel tuju parem... Ei olnud nii palju sisse lõikamisi kui eelmistel päevadel. Nende paari päeva jooksul sai nähtud sügavaid haavasid, sisselõikeid, verd ja muudki.. 

Peale nelja päeva kui tean, et ei pea seda enam tegema, ning kui tean, et ma pole valinud seda ametit endale pikemas perspekiivis, siis kogemus oli hea. Esimene päev võttis algul harjuda... Kuhu miski läheb ja hoia alt kui sa villaharja maha kukutad. Sheareritel on nali, et kui keegi broomi maha pillab, siis peab pügajale blowjobi tegema. See selleks.. 
Väga ahvatlev oleks olnud jah-öelda, et "jah ma jään edasi"... aga kahjuks ei.. Liiga kaua olime juba Kellerberrinisse seisma jäänud. Tulime ju Austraaliasse reisima... Töö on tähtis, aga tuleb ka teised kohad üle vaadata. Kuna hetkel olime juba teisele töö pakkumisele jah öelnud ja kõik peaks järgmiseks pooleteiseks kuuks paigas olema, siis miskit polnud enam teha.









Tegime Triinuga ühe inimese tööd, mistõttu pidime palga ($23 tunnis) pooleks tegema. Lohutasin end sellega, et kuna alles õppisime, siis pole midagi... Eks järgmine kord saab juba suuremat palka. Meil oleks võimalus olnud ka teha kaks päeva eraldi.. Saada sama summa 2 päeva töö eest, aga ma ise poleks ette kujutanud kuidas hoida silma peal nelja pügaja tööl. Need 8h oleks vist veetnud ühe pügaja juurest teise juurde jooksmisega. 
Tegelikult on lambapügamine tulus tööots kui sa lōpuks 8h(+2h pause) tööpaevaga ära harjud. Harjuma peab eelkõige füüsiliselt raske tööga. Ma vaatasin ja imestasin kõik need neli päeva kuidas pügajad palehigis lambaid kinni hoiavad... Mõnikord oli pügajast kahju ning teinekord oli hoopis lambast kahju. 
Töötunde tuli kokku umbes 30 ja rahalisest oli neli päeva tööd võrdne 680 dollarit. Kas pole mitte suur summa? 23 dollarit on tegelikult miinimum, mis shearer girl võib saada. Juhul kui ta on kogenud ja piisavalt päevi töötanud, võib tunnipalk küündida 30 dollarini. Pügajad saavad see-eest tükipalka... Oli vist nii, et 6$ lammas? Ja boss saab lamba eest 9$ lammas. Seega kui pügada 1800 lammast, siis päris palju jääb boss plussi..




Can't beat 'Em Join 'Em

"Ma saan nüüd aru ütlemisest: Loll nagu lammas."




















Comments

Popular Posts